Fibromyalgi, Forskning

«Fibrotåke» og «sovende hjerne» med fibromyalgi og ME / CFS

Har fibrotåke noensinne gjort at du føler hjernen din er rett og slett «stenger av» eller «går i dvale» for en stund? Nyere forskning som har undersøkt hjernen når den utsettes for søvnmangel tyder på at det kan være akkurat det som skjer.
Søvnen er unormal og non-restorative for både fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom, og dette har ført til at mange forskere mener at langvarig mangel på søvn er en viktig faktor i disse sykdommene.

I forsøk med rotter har forskere for første gang lyktes i å demonstrere at mangel på søvn, gjør at hjernen i en kort tid tar en «time out» som om den sov.

INDIKASJONER PÅ fibrotåke / hjernetåke
Grunnlaget for resultatene fra disse studiene sier at en menneskelig hjerne som lider av mangel på søvn kan gjøre det samme, og er et stort skritt, og tar oss enda nærmere ved å bruke den til spesifikke sykdommer. Men jeg for min del ville satse penger på at det er bare noe som dette skjer med oss​​.

I tider med fibrotåke, ble mitt sinn helt blankt i noen sekunder midt i en samtale, flere minutter etter at jeg så på TV, og en gang en hel time som jeg kjørte hjem i midten av rushtrafikken.
Det er ikke det at jeg plutselig bli distrahert av noe annet, men det er som en del av hjernen min stenges av i et par sekunder. Jeg hører ingenting, og jeg husker ikke noe. Det er som en blind flekk.

Våre hjerner er komplekse og ulike deler av det er svært sammenvevd. Det er svært få aktiviteter som involverer bare én del av hjernen. Det at de ulike delene noen ganger «sovner» for en kort tid kan forklare mye av hvordan  fibrotåke fungerer.

Kommunikasjon opptar en stor del av hjernen, så det er ganske logisk at vi har et problem hvis noen av disse områdene tilfeldigvis døser av i noen sekunder i midten av en samtale.

 

Kjenner du deg igjen?? Infoen er hentet HER.

Reklame

2 tanker om “«Fibrotåke» og «sovende hjerne» med fibromyalgi og ME / CFS”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s