Fibrojonetta

Håranalyse viser mineralmangel hos FM pasienter

Mens mange forskere studerer blod og urin av FM pasienter for å finne ut om det er unormale mineralnivåer, prøver  et forskerteam fra Korea seg med en annen metode – å undersøke hår. Demmes studie av hårprøver viser at fibromyalgipasienter sammenlignet med friske voksne, har lavere nivåer av viktige mineraler.
Undersøkelsen som foregikk i 2011 inkluderte 44 kvinner med fibromyalgi og 122 friske kontrollpersoner med en gjennomsnittsalder på 44 år. Forskerne tok hår fra toppen av hodet, svært nær roten, og undersøkte dem. Lederen av forskerteamet, Nam-Seok Joo, tok nøye utvalgte pasienter og kontrollpersoner som hadde lignende egenskaper som alder, BMI, og livsstilsvaner. Kvinner som evnt hadde andre sykdommer som kan påvirke deres hårprøver ble ekskludert fra studien. Alle deltakerne ble pålagt å avstå fra å bruke hårgelé eller andre kjemiske hårprodukter, minst to uker før håret prøven ble tatt.

 
Håranalysen viste at FM pasienter hadde signifikant lavere nivåer av kalsium, magnesium, kobber, jern og mangan i forhold til den friske kontrollpasienten. For mange andre mineraler, var det ingen forskjell, f.eks krom, selen, kalium, fosfor, natrium og sink.
 
Tidligere rapporter har som har sett på mineralstatusen til FM pasienter har vært svært blandet og ofte motstridende. Joo sier at problemene med disse studiene er at det har vært et spørsmål om blod eller urinprøver. Kroppen er utformet for å tilpasse seg endrede krav, f.eks tatt mange mineraler fra skjelettet for å opprettholde tilstrekkelig mineral nivåer i blodet. Og endringer i urinen kan ikke si mye i det hele tatt om kroppens mineral beholdning av bein og vev. En håranalyse gir ett mer nøyaktig bilde av kroppens totale mineralstatus.

 
Så hva betyr det å ha lave nivåer av de fem mineraler som studien identifiserte? Flere studier er nødvendig, men Joo bemerker at flere rapporter har vist at Fibromyalgipasienter mangler den nødvendige dosen med antioksidanter for å nøytralisere reaktive kjemikalier som kan forstyrre cellulære funksjoner. Dette i sin tur fører til oksidativt stress, noe som kan ligge til grunn for symptomer som muskelkramper og kramper, muskelsvakhet og søvnløshet.
 
Du kan ikke begynne å ta en rekke forskjellige mineraltilskudd, men fibromyalgipasienter bør vurdere minst ta et daglig tilskudd av multivitamin med alle nødvendige mineraler, inkludert jern.

 

Infoen er hentet HER.

Reklame

2 tanker om “Håranalyse viser mineralmangel hos FM pasienter”

  1. Så flott at du henter inn slike artikler :-)) Har begynt å ta et vitamintilskudd med mineraler etter en kommentar på en av dine andre artikler. Ikke det at jeg tror jeg blir frisk av det, men alle råd som kan gi meg LITT bedre hverdag mottas med takk ❤ Stå på!!! Du er så dyktig ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s