Fibromyalgi

Fibromyalgismerter påvirker den kognitive funksjonen negativt!

Smerte er den primære faktoren av kognitiv svikt hos pasienter med fibromyalgi. Den har større innvirkning enn depresjon, angst, søvnforstyrrelser og medikamentbruk –  rapporterte Stefan Duschek, PhD fra Universitetet i München.
FM pasientene hadde dårligere resultater ved matematisk tenkning og oppmerksomhetskontroll sammenlignet med friske mennesker. «Smerter var forklaringen på mye av forskjellene mellom testene,» sa Dr. Duschek i et intervju med Medscape Medical News. «Den viktigste faktoren bak disse defektene er smerte, ingenting annet. Ingen depresjon, ingen angst, KUN smerte. «

Funnene bekrefter at det er kognitiv svekkelse hos pasienter med fibromyalgi, selv om debatten fremdeles er åpen, sier Dr. Duschek.

Denne studien gir ytterligere bevis om at smerten er den viktigste faktoren. Det er et samspill mellom smerte, angst, depresjon og kognitiv funksjon, men den avgjørende faktoren synes å være smerte.

Forskere sammenlignet 35 FM-pasienter med 29 friske personer.Alle deltakerne fullførte Uchida-Kraepelin test, ett nevropsykologisk instrument som måler numeriske evne, oppmerksomhetskontroll og hastighet på kognitiv beslutning. For å vurdere resultatene over tid ble de målt i 5 separate 1 minutts mellomrom.

De målte mulige variabler som kan påvirke kognitiv funksjon, inkludert smerte, depresjon, angst, trøtthet og søvn, og legemiddelbruk.

Under hver av de fem intervallerene, var antallet utregnede oppgaver lavere i fibromyalgi-gruppen enn i «friske personer» gruppen.

Det interessante var at pasienter som tar opioide medikamenter utførte oppgavene bedre enn de som ikke spiser opioider. «Vår hypotese var motsatt – at opioider forstyrrer kognitiv funksjon. Men det som viste seg var at opioider avtar smerteintensitet slik at du kan konsentrere deg bedre, «sier Dr. Duschek.

Jo høyere alvorlighetsgraden av smerte, dårligere kognitiv ytelse.Dette fant man ikke ved depresjon, angst, trøtthet og søvnforstyrrelser, sier han.
Reklame

2 tanker om “Fibromyalgismerter påvirker den kognitive funksjonen negativt!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s