Fibromyalgi, Livet, Trening

Trening og Fibromyalgi

Alle mennesker vil være sporty. Vi vil gjerne se ut som treningsnarkomaner – helst VÆRE en. Men sannheten er en helt annen. Hvertfall hvis du har en sykdom!

Jeg har alltid vært glad i sport og aktivitet – og noe av det værste med å bli syk, var nettopp det å bli helt uten trening. Jeg er sikker på at kroppen min er som en 60 åring sin, fordi jeg er «lat»( som noen liker å kalle det;) Men nei jeg tar meg ikke nær av det. Det skal ikke dere gjør heller!

Alle mennesker er forskjellige, noen er veldig flinke til å gå tur, andre drar seg på treningsstudio. En ting er sikkert, vi HAR godt av det! Men begrens deg etter dine plager. Ikke sammenlign deg med andre rundt deg, for sålenge dere er forskjellige mennesker KAN vi ikke det. Ta til deg tips, se hva som funker for deg og lag ditt eget oppsett.

Om det er 1 tur 2 ganger i mnd, eller sykling 3 ganger i uken – det er opp til deg! Det viktigste er at du får en god følelse med treningen din!:)

ALT ER INDIVIDUELT! Og jeg har selv vært sengeliggende i 4 mnd, så klare å trene 3 dager i uken i 4 mnd! Det er det som er så vanskelig med denne sykdommen!

Jeg sier ikke du blir bedre, men har du ikke prøvd – så PRØV! for jeg kan garantere deg at du blir overrasket.

Nå har jeg som sagt en god periode, og plutselig kan jeg DRITE i det igjen. Da kommer jeg til å se dette innlegget å tenke: fy fader å dum jeg er.. Men jeg er ikke det, jeg vet det funker sålenge kroppen er med:)

Personlig må jeg trene lett styrke, da kroppen fungerer bedre etter det. Ja jeg ligger å gråter til tider fordi jeg ikke orker noe på 3 dager, MEN jeg ser på det som en liten seier over fibroen! Spesielt nakke og rygg er helt nydelige etter trening.

HER er en link med litt info om fibro og trening. Men som sagt: FØLG DIN KROPP! Gi meg gjerne tilbakemelding om du skulle plumpe uti trening og merker forskjell.

Husk at fibromyalgi er en «dag for dag» sykdom, dette gjelder også ved trening.

If the sky is the limit: I`ve been there – just keep going;)

Og drit i sidemannen som jogger 5 mil, jeg er superfornøyd med å ha kommet meg til trening!;D

Lykke til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s