Fibrojonetta

Himmel og helvete på 48 timer

Til tider vil vi «kronikere» få spørsmålet; åssen kan du være så dårlig nå, når du var bra igår ?  hm vel det er en ganske så finurlig prosess denne sykdommen. Jeg skal prøve å forklare hvordan det er. virkelig er.

Jeg synes det er vanskelig å kalle det gode/vonde dager fordi det er gjerne en halv dag som er god😂 men anyway du vil se poenget.

Gode dager er sjeldnere enn onde, men desto viktigere å sette pris på. På en god dag står man kanskje opp i 8-9 tiden enda du sovnet 5. du våkner å tenker «herregud nå har jeg sovet godt» og vurderer nesten å invitere til fest for å feire. Du kommer deg ut av sengen og sier til deg selv at dette skal bli en fin dag. 

Du gjør deg klar for dagen, men ikke tro vi snakker sminke eller finklær enda- Nei Nei klar for dagen betyr at du fant tøflene før du fryser i hjel og har satt på kaffe 😊 Etter en times tid vurderer du å sette igang med dagens gjøremål- om det er jobb, skole, daglige gjøremål osv- det har ingenting å si. men nå må det planlegges! du vet veldig godt at hvis du bare kjører på så vil du få igjen for det. 

Nei drit å dra, gode dager er hellige så kjør på. Etter å ha satt på den vasken som har ventet en uke, støvsugd hvertfall 40% og fått småryddet litt går du løs på deg selv. Du får endelig greid håret litt i stil til trynet ditt og får av deg den sexy vaskebuksa; som forøvrig er den du bor i når du ikke vasker også. Du ser deg i speilet å tenker at du ikke er det største takraset allikevel- hverfall ikke hele tiden. 

Nå er det på tide med mat!  kanskje du spiste frokost men stort sett orker du ikke. Etter å ha laget mat i en times tid kjenner du at nå skal det bli helt rått å få spist og lagt seg ned, kroppen verker i hver eneste vinkel men følelsen av suksess overgår smertene akkurat nå. du legger  planer på hva du skal rekke imorgen.

Kvelden kommer og du gleder deg til å sove godt etter en ganske god dag. Du er supersliten og trøtt, så den søvnen skal bli meget god. Trodde du ja..

00:00 supertrøtt og klar for søvn.

01:00 fortsatt trøtt da.

02:00 jah men jeg kan jo sovne nå straks 

03:00 smertene blir værre og du orker ikke ligge lenge i en stilling. det er unormalt varmt, eller er det kaldt? hm..ja men må jo sovne snart nå.

04:00 hadde kroppen min vært mulig å ta ut av meg så skulle jeg spist den!!

05:00 herregud og monkeybusiness hjelp meg med å ikke slå hue i veggen da.

06:00 hvordan kan jeg ha vondt der egentlig ?  er det en muskel altså, javeeel.

07:00 nei da står jeg til h+%#/÷ opp. god forbanna morgen.

Mens du drikker kaffe harde livet, ikke fordi du trenger men det er varmt og du innbiller deg at hvis du drikker nok blir du som en duracellkanin. Eh nei.. du må kle på deg 3 lag til med klær minst, for et kan ærlig talt ikke være mer enn -80 c inne. du minner stadig deg selv på at det kan bli bedre utover dagen og at man klarer seg uten søvn. 

Smertene begynner å ta litt vel overhånd og du prøver seriøst å teleportere klesvasken til å brette seg selv og kopper opp i skapet fra oppvaskmaskinen men jaggu funka det ikke dag heller. Du begynner å tenke på alt du skulle gjort men du vet at du ender opp med å være totalt utslitt. Du ER jo det. 

Du venter på at du skal kunne legge deg så du kanskje kan få en bedre dag imorgen. Kl 22.00 kryper du fra sofaen å inn i senga. Du ber stille for deg selv at du virkelig vil sove godt og hvile. 

Kl 02:00 skjønner endelig kroppen at den må hvile. du vil helst ikke våkne,  for akkurat nå er drømmene mye finere og enklere enn virkeligheten.

 god natt.

Reklame

1 tanke om “Himmel og helvete på 48 timer”

  1. 😂😂👍 Kjenner meg veldig godt igjen! Herlig å lese med humor i. Latter gjør godt. Hadde ikke klart å leve uten mørk humor. Akkurat sånn er det! Klem til deg 💕

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s