Fibrojonetta

Hvis jeg ikke har fibro, da er jeg vel gal da..

Den siste tiden har det kommet mye om borrelia i avisene. Dette er en meget alvorlig sykdom, som på lik linje med både fibromyalgi og ME ikke har noen klare linjer i sykdomsforløp eller behandling. Nå testes det ut flere steder: langvarig antibiotikabruk.

Først vil jeg bare pressisere til dere som har fått diagnosen: Jeg er veldig «glad» og lettet på deres vegne og håper inderlig dere nå kan bli friske!

Selv har jeg aldri fått påvist noe, og om det skulle komme får det så gjøre det. Men her og nå forholder jeg meg til min kjære Balder. (fibro)

I det siste har fibro og me blitt dratt med i borrelia saken, noe som kanskje er riktig – men fram til mer forskning foreligger så synes jeg dere skal tenke dere litt om før dere drar alle diagnoser under denne.

Jeg fikk for et par uker beskjed om at ALL fibro og me var borrelia. Det fantes ikke unntak.

Jeg har selv vært syk siden jeg var 15 – både mor og bestemor har fibromyalgi. Det jeg skal fram til er at her har mennesker gått syke i mange mange år – så skal jeg nå finne meg i at hele verden har kun en diagnose og at fibromyalgi ikke finnes? Det man egentlig sier da er at jeg er gal i hodet som KUN har fibro for det finnes jo ikke.

Jeg synes forskningen på alle disse sykdommene er veldig spennende og jeg jubler hver eneste gang noen får hjelp og blir friskere. Men hva hvis jeg faktisk KUN har fibromyalgi? Hva hvis det faktisk finnes flere diagnoser? Kan ikke jeg få lov til å leve mitt liv med denne diagnosen…?

Hvis det kommer for en dag at det ER sammenheng, så skal jeg være en av de første til å takke forskerene. Men når et fåtall forskere og privatpersoner sier i en innpakket setning: Nei men hvis du har fm, har du borrelia – og slår du ikke ut på borrelia nei da….. Da er jeg vel gal da.

Jeg er heller ikke villig til å ta mange måneders behandling med antibiotika før jeg vet senvirkningene av dette – for JEG mener det er for lite forsket på til å kunne fore pasienter rundt i Norge. Selv om jeg VET mange har blitt friskere så er dette mitt syn og jeg vil gjerne at man kan respektere det.

Jeg påstår hverken det ene eller det andre – jeg er åpen for alt! Men fram til konklusjonen er tatt og forskningen er 90% sikker, så vil jeg da heller være gal.

Jeg håper dere kan respektere oss meg, som vanlig fibropasient foreløpig, da jeg ikke trenger bedrevitere i samme situasjon til å dømme meg.

Ønsker alle lykke til i sin kamp, og håper uansett sykdom – at kurene kommer.

Reklame

5 tanker om “Hvis jeg ikke har fibro, da er jeg vel gal da..”

  1. Kjenner til den! Har også fibro i familien og er så sikker som jeg kan bli at det er fibro. Vi får bare lage vår egen lille psykiatriske! 😀

    1. Er det noen som plages mye med kramper p g av fybromyalergi.Har voldspmme smerteri nakke armer,bryst kramper i ryggen bena,og ikke en dag som er smertefri.Fint om noen kunne si noe om dette da jeg sliter noe så voldsomt.Vennlig hilsen Astrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s