Fibromyalgi, Forskning

Koenzym Q (10): En ny behandling for fibromyalgi?

Studien med 5 pasienter er utført ved Universitetetet Pablo deOlavide-CSIC i Sevilla, Spania.
Koenzym Q10 (Coq (10)) er en viktig elektrontransportør i de mitokondrie-luftveiene, og også en kraftig antioksidant. De har målt lave nivåer av Coq (10) hos personer med fibromyalgi (FM). Hensikten med denne studien var å fastslå effekten av 9 måneders behandling med (Coq (10)) hadde på fibromyalgi pasienter 5. Pasienter gjennomgikk en klinisk evaluering der man brukte  smerteskalaen  VAS (VisualAnalogue Scale) og Fibromyalgi Impact Questionnaire (FIQ). Etter en ni måneders behandling med Coq (10) (300 mg / dag), hadde de pasientene som hadde hatt Coq (10) mangel, en statistisk signifikant reduksjon i symptomer.

Fastsettelse av mangel og behandling med tillegg av fibromyalgi kan resultere i klinisk bedring. Videre analyser inkluderte en mer stringent vitenskapelig metodikk nødvendig for åbekrefte funnene fra denne studien.

Infoen er hentet fra sveriges fibromyalgiforbund.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s