Fibrojonetta

Dere har jo valgt det..

Noen tror at man kan velge om man skal være syk eller frisk. At man kan velge å ikke få en sykdom. » Du velger jo hva du vil med livet ditt – så da har du jo valgt å være hjemme».

Jeg er helt enig i at valgene vi tar påvirker hverdagen vår. Det er med på å avgjøre om vi går framover eller blir stående. Det som er helt feil er at man velger å bli syk/hjemmeværende. (Noen velger å være hjemmeværende uavhengig av sykdom og jeg har absolutt nada imot dette – dette er for oss som ikke hadde noe valg.)

Jeg er ikke kristen men har en tro om at det finnes noe mer. Jeg ba til Gud når jeg var 12. Jeg husker jeg ba så inderlig om at jeg ikke skulle bli syk så jeg kunne få meg en god jobb for å ta vare på alle jeg var glad i…..

Når noen sier: «du valgte jo å være hjemme» så raser det i hodet mitt med motsvar. Nei kjære deg- jeg valgte å tilpasse meg livet mitt akkurat nå. Akkurat som noen kommer seg i jobb etter å ha vært syke. Det kan ha kommet nye medisiner, bedre behandling for alle de ulike sykdommene.

Som fibromyalgipasient tar jeg faktisk valg hver eneste dag. Jeg velger å stå opp- selv om du kunne fått kroppen min gratis idag. Jeg må velge det meste av oppgaver med omhu. Det er noe å tenke på neste gang du sier «herregud jeg så hu var ute å styra i hagen igår» eller «han klarer jo å klippe gresset».

Det du ikke vet er at som oftest har man gått igjennom en lang tankerekke før man gjør den oppgaven. For som syke har man veldig sjeldent råd til tjenere som fikser det for deg. Ting må gjøres. Om det er inne/ute – viktig eller uviktig.

Så når man har ting som må gjøres som en vet vil ødelegge noen dager- så må man ta høyde for det. Hvis jeg skal utføre noe som jeg vet vil ta endel energi så må jeg spørre megselv om 2 ting.

●Klarer jeg å utføre denne oppgaven så den blir ferdig ? Altså orker jeg å fullføre den idag?

● Har jeg nok dager i ettertid til at jeg kan komme meg noenlunde opp igjen ?

Når jeg for eksempel vet jeg har en timeavtale på en torsdag- er desverre tirsdag og onsdag gjerne hviledag for å klare timen på torsdag. Når jeg nå har styra hos tannlegen så går det nesten 5-6 dager til den ene behandlingen på 2 timer. Jeg forstår om du synes det er drøyt- jeg synes det nemlig selv, men det er eneste måten jeg får gjennomført ting på.

Siden jeg tar hensyn til dette så klarer jeg å gjennomføre ting !! Det går ikke fort bestandig (noen ganger går det ikke)og for deg er det kanskje ikke en stor ting. Men det er det for meg. Jeg har alltid digget følelsen av å gjøre noe selv. Vite at det der har jeg ordnet. Om det er hus, bil, båt, hage så er jeg en fikser. Det er tungt, slitsomt og gud bedre jeg er drittlei til tider, men det gir meg mye mer glede enn sorg når jeg kan ordne litt.

En annen ting som jeg har måtte ta meg selv i også ( sykt men jeg er nok ikke feilfri 😂) er at når man hører folk er sykemeldte så hender det noen kommenterer.. » gjett hvem som er sykemeldt igjen a » «jeg skjønner ikke at det går an, var jo på tur med ungane sine» så skal jeg fortelle deg hva du heller kan tenke…

«Herremin så flink han er som prøver gang på gang når livet stritter litt imot«. «Det må være slitsomt for henne å ha det slik- men hun kommer jaggu tilbake for 3 gangen». Tenk at mange av oss har vært mer sykemeldte enn noen av dere kanskje noen gang vil bli… vi valgte jobben eller skole gang på gang. Det gikk så langt at livet faktisk tok valget for mange av oss. Vil du ende opp uten ett liv eller ett tilpasset ? Men vi gir aldri opp – en gang i fremtiden står vi sterkere igjen. Nå velger jeg å avslutte fordi jeg må nødt til å tøye ryggen – fordi jeg gjerne vil få ferdig småting idag.

Nyt de små tingene – livet er så mangt.❤

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s