Fibrojonetta, Fibromyalgi, Forskning

Dopamin opprettholder smerte!

Signalstoffet dopamin, som vi allerede vet er viktig i tenkning , hukommelse , bevegelse og belønning, kan også være involvert i å opprettholde kroniske smerter. Dette ifølge en studie publisert i fjor i The Journal of Neuroscience. Forskere fra Universitetet i Texas, Dallas og andre forskere har sporet smertesignalene  mellom hjernen og ryggmargen hos mus og har funnet ut at ved å fjerne en gruppe dopaminholdige celler ble de kroniske smertene selektivt redusert.

 Ved akutte smerter, for eksempel når vi får en skade, sendes smertesignalene fra det skadede området og til ryggmargen, som deretter sender signaler i form av kjemiske eller elektriske impulser til hjernecellene som igjen sender dem rundt i hjernen.
Hos personer med kronisk smerte fortsetter nervecellene å sende smertesignaler til hjernen, selv om det ikke er noen fysiske skader .
Årsaken til dette vet man ikke, men hjernen har flere sentre for smerte og det er bevis som tyder på at kroniske smerter endrer hvordan disse sentrene blir aktivert.

Forskningen viste at celler som inneholder dopamin, A11, hadde stor effekt på kroniske smerter hos mus. Denne nye studien viser at cellene som inneholder dopamin, hadde ingen effekt på akutte smerter, men de syntes å ha en dyp effekt på kroniske smerter.

Ved å rette forskningen direkte mot A11 cellene fikk de den langvarige smerten hos mus til å forsvinne.

» I fremtidige studier , ønsker vi å få en bedre forståelse av hvordan stress virker sammen med A11 . Vi vil også gjerne vite mer om samspillet mellom de molekylære mekanismene som fremmer langsiktig smerte og dopamin » sier Ted Price , assisterende professor i atferdsvitenskap og hjerneforskning.

Dette er gode nyheter for oss kronikere.:)

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s