Fibrojonetta

Fibroleger velger Pfizer over deg!

Liker du Lyrica, Cymbalta eller Savella? Har noen av disse medisinene helbredet deg? Eller har kognitiv atferdsterapi vært svaret for fibromyalgi symptomer? Ifølge FibroCollaborative, et program finansiert av Pfizer og består av 25 leger, er disse din eneste mulighet. Dette er hva de fremmer som veien til suksess, men faktisk er det veien til undergang for alle fibromyalgi pasienter.

Du har kanskje i utgangspunktet sett FDA-godkjenning av Lyrica som en milepæl, men sjansene er du ikke visste hva som var brygget bak kulissene. Like etter at FDA-godkjenningen av de tre medikamentene kom, dukket nye kriterier for fibromyalgi på trykk i begynnelsen av 2010. De krever ikke en lege for å undersøke eller snakke med deg, det å identifisere sykdommen din har blitt redusert til å fylle ut ett 2 -siders skjema. Kriteriene ble kamuflert som en enklere måte for helsepersonell i primærhelsetjenesten å diagnostisere fibromyalgi, men mer sannsynlig, utvider den diagnosen til alle som har muskelsmerter og søvnvansker.

Denne nye måten å selge flere medisiner (selv om hver og en fungerer bare hos én av 8 til 15 pasienter) kan bli kreditert med en av de store lederne i FibroCollaborative, Daniel J. Clauw, MD, ved University of Michigan i Ann Arbor. Clauw er forfatter av mange forskningsartikler, men i det siste, har de fleste bare vært omtrent om å bruke visse legemidler. Han og hans Pfizer-tilknyttede medarbeidere vil at alle fastlegene skal vite at det finnes tre medikamenter for behandling av fibro: Lyrica, Cymbalta, og Savella. Selv om mange medisiner er tilgjengelige for å behandle deg, er det få andre som er nevnt!

 Mens alle tenker på forskere som arbeider på pasientens vegne, når det kommer til de 25 medlemmene som arbeider på Pfizer vegne, er det vanskelig å tro at dine interesser vil vinne over fortjeneste. Men tror ikke dette penger for å lage planen ble utelukkende kokt opp av Clauw.

Han deler pallen med:

 • Lesley M. Arnold, MD, ved University of Cincinnati,
 • Bill H. McCarberg, M.D., av Kaiser Permanente,
 • L. Jean Dunegan M.D., JD, av Brighton, MI,
 •  Dennis C. Turk, Ph.D., vedUniversityofWashington.

Det er mer, det er ytterligere 20 medlemmer som danser til Pfizer låt som fortjener anerkjennelse også:

 • Kenneth Barrow, PA-C, MHS -Wilmington,NC
 •  Lucinda Bateman, M.D. -Salt Lake City,UT
 • Larry Culpepper M.D., MPH, -BostonUniversity
 • Cassandra Curtis, M.D. -Greenfield,IN
 • Yvonne D’Arcy, mastergrad, CRNP – Johns Hopkins
 • Kevin B. Gebke, M.D. -IndianaUniversity
 • Robert Gerwin, M.D. -Bethesda,MD
 • Don L. Goldenberg, MD -Newton-WellesleyHospital
 • James I. Hudson, M.D., SCD -McLeanHospital
 • Rakesh Jain, M.D., MPH -Lake Jackson,TX
 • ArnoldL. Katz, MD -Overland Park Medical Center,KS
 • Andrew G. Kowal, M.D. -Burlington,MA
 • Charles Lapp, M.D. -Charlotte,NC
 • Michael McNett, M.D. -Chicago,IL
 • Philip J. Mease, M.D. -Seattle,WA
 • Danielle Petersel, M.D. – Pfizer, NY
 • I. Jon Russell, M.D., PhD -San Antonio,TX
 • Stephen M. Stahl, M.D., PhD -San Diego,CA
 • Roland Staud, M.D. -Gainesville
 • Alvin F. Vel, M.D., PhD -Oak Creek,WI

De som er med brukes til å argumentere for fibromyalgi pasienter (sammen med Clauw), men hvordan kan noen gjøre handlinger med integritet når deres allianse kommer med noe som bare fremmer tre medisiner for behandling fibro? Hvis du trenger noe å hjelpe deg å sovne om kvelden, kommer du liksom langt med Lapp`s atferdsmodifikasjonsprogram.

Kanskje er det gode nyheter at Lapp`s Programmet er gratis på sin nettside. Selvfølgelig, når du har gitt alle dine kontaktopplysninger på nettsiden, hvem sier de ikke vil bli videresendt til Pfizer?

 Mens talentfulle leger og forskere har satt sin lojalitet til legemiddelselskapet, snarere enn gjenværende egenrådige forskere, er spørsmålet: hvorfor? Det måtte være uavgjort mot legemiddelselskapets ordning. Penger? Makt? Eller kanskje litt av begge? Uavhengig av årsakene, viser det seg at behandling av pasienter er ikke lenger deres primære interesse!

I disse dager kan man automatisk anta pasientorganisasjonene jobber i samarbeid med legemiddelfirmaer. Det kan være en slu måte å koble deg til Pfizer`s initiativ, for å samle info om deg som fibroforbruker, for å forbedre sine markedsføringsstrategier. Er det virkelig det du vil ha som en pasient, å bli sett på som markedsføring, en inntekt organisasjonene du stoler på som skal støtte deg?

Ta for eksempel den nasjonale Fibromyalgi Association (NFA), som selv er i juridiske problemer – fortsetter å sende ut eposter til pasienter for å samle mer data om deg. De har et frakoblet telefonnummer og en adresse som ikke er noe mer enn en boks. Nå har National Fibromyalgia and Chronic Pain Association (NFMCPA) fra Utah overtatt pasient-relaterte tøyler av NFA. De fremmer FibroCollaborative på hjemmesiden deres, så kanskje de sitter ved samme bord med NFA, American Chronic Pain Association, og andre for å hjelpe Pfizer.

Dette er ikke tilfellet for Fibromyalgi Network (eller American Fibromyalgia Syndrome Association). Det er en pris å betale for ikke å være en marionett på Pfizer-eller andres streng. Selv om nettverket gjør masse info tilgjengelig for gratis, må vi ta betalt for våre publikasjoner. Det er prisen du betaler for objektivitet.

JEG håper ikke dette sprer seg som ild i tørt gress – da kommer vi til å få mange feildiagnostiserte, og ikke minst feilbehandlede!

Infoen er oversatt og  hentet HER.

Reklame

2 tanker om “Fibroleger velger Pfizer over deg!”

 1. Dette er nok mest aktuelt i USA heldigvis, og ikke så mye i Norge :). Og det får vi vel si takk for at det ikke er!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s