Fibrojonetta

Spirulina og Chlorella

HEEI! jeg har blogget veldig lite om dagen – men overskuddet går til ting som å dusje og spise så da må en bare prioritere. Men tenkte jeg skulle skrive litt om hvilke kosttilskudd jeg bruker.

Spirulina og Chlorella er alger – og faktisk et produkt jeg vil anbefale om du er syk eller ei!

Her er litt fakta:

Spirulina: er en microalge som kan spises av mennesker og dyr. Det er som regel tatt av mennesker som et kosttilskudd, og er laget hovedsakelig av to arter av cyanobakterier: Arthrospira platensis og Arthrospira maxima.
Arthrospira dyrkes over hele verden, brukes som et kosttilskudd, samt i mat, og er tilgjengelig i tablettform og pulverform. Generelt er spirulina nærende og styrkende og nyttig for å overkomme svakhet og problemer med næringsopptak. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%. Samtidig er spirulina også rensende ved sitt høye klorofyllinnhold. Personer som har spist for mye animalske produkter, samt sukker og melmat – typisk dem som er overvektige, har diabetes, hyperglykemi, kreft, reumatisme eller lignende degenerative tilstander har ofte nytte av denne form for rene og lett opptakelige proteiner.

Ved daglig å spise 10-15 gram av denne form for protein blir kroppen vanligvis tilfreds og krever mindre animalsk protein og sukker. I tillegg er spirulina gunstig ved alvorlige leverskader som følge av alkoholmisbruk, underernæring, og langvarig rus- og medikamentbruk. Spirulina beskytter også nyrene fra skadevirkningene som kan oppstå fra sterke medisiner.

Betakaroteninnholdet er 10 ganger mer konsentrert i spirulina enn i gulrøtter. Betakaroten regnes som den kraftigste anti-oksydanten og motvirker frie radikaler. De hemmer immunforsvaret og regnes som kreftfremkallende.
Spirulina har en svakt salt smak, er næringsrik og har en avgiftende effekt på lever og nyrer. I tillegg bygger og fornyer spirulina blodet, renser blodårene, øker bakteriefloraen i tarmsystemet, og demper veksten av sopp, bakterier og gjæring. I kinesisk medisin regnes den som kjølende.

Spirulina brukes i behandling av blodmangel, gulsot, sukkersyke, bulemi, underernæring og kroniske hudproblemer. Egner seg bra for eldre og personer som er fysisk aktive.
Spirulina er lett og sikkert å kultivere, og er med hensyn til ressurser et viktig næringsmiddel. Arealmessig gir spirulina 20 ganger mer protein enn soyabønner, og 200 ganger mer enn kjøtt.

HER kan du se hvilke næringsstoffer det finnes i spirulina.

Chlorella:

Denne mikroalgen har mange av de samme egenskapene som spirulina, men inneholder mindre protein, kun små mengder betakaroten, men mer enn det dobbelte av nukleinsyre og klorofyll. Chlorella er vanligvis en god del dyrere enn spirulina, fordi fremstillingen er mer omfattende for å kunne gjøre de harde ytre celleveggene mer fordøyelige. 

Tidligere ble det antatt at disse celleveggene hindret opptak, men det har siden vist seg at de har stor verdi. De binder tungmetaller, plantevernmidler og kreftfremkallende stoffer som PCB, og fører slike giftstoffer trygt ut av kroppen. Celleveggene inneholder også stoffer som som er funnet i bakterier, og som gir immunitet og beskytter mot mutasjon. Ut fra resonnementet at likt kurerer likt, er dette en annen mulighet til å forstå den immunstyrkende effekten av chlorella. En organisme med sterke yttervegger kan muligens ha egenskaper som styrker våre egne celler mot innvaderende organismer og giftstoffer.

Chlorellas styrke er den høye forekomsten av klorofyll og nuklein syre. Og selv om chlorella er kostbart, ville det bli dyrere å kjøpe spirulina for å få like store mengder klorofyll og nuklein syre.

Bruken av chlorella er lignende som for spirulina, men med enkelte sentrale forskjeller. Chlorella er mest styrkende og renser kroppen på en mest skånsom måte, og tryggest å bruke ved mangel og svakhet. Og ut fra kinesiske medisin også den minst avkjølende av mikroalgene.

Den vekstsfremmende effekten av chlorella gjør den spesielt egnet for barn, for å bevare sunnheten hos eldre, helbrede skader og fremme vekst hvor det er blitt hemmet av sykdommer og degenerering, som Alzheimers, isjias, slag, multiple sklerose, nervøsitet og andre forstyrrelser av nervesystemet. Chlorella fremmer normal vekst i kroppen, og øker ikke vekst av svulster.

Fordi klorofyllinnholdet er så høyt, er det gunstig ved mange tilstander som vil ha godt av den rensende, fornyende og betendelseshemmende effekten av klorofyll. Dette omfatter også behandling av virus og sopp som belaster kroppen, som candida og AIDS. Alle former for blodsukkerforstyr-relser, som sukkersyke, hyperglykemi og manisk deppresive, vil dra god nytte av proteinet i chlorella og i spirulina som er forfordøyd, og har en balanserende virkning på blodsukkeret.

Chlorella inneholder et større innhold av fettsyrer enn spirulina. Ca 20% av disse fettsyrene har en rensende effekt på blodårene, og er kanskje en av grunnene til at chlorella har vist seg effektiv i å redusere kolesterol og motvirke åreforkalkning. 

Chlorella inneholder viktige mineraler; jern, jod, zink og lysin. Det er 12 ganger mer jern i chlorella enn i spirulina. Og mer B 12 vitamin enn i okselever. B 12 vitamin kan ofte være vanskelig tilgjengelig for vegetarianere.

På grunn av sin unike evne til å binde kvikksølv, bly og kadmium, har algen (chlorella vulgaris) blitt økende som et stort «detox produkt». Studier indikerer at chlorella (vulgaris etc.) viser en overlegen evne til å trekke disse giftige metallene fra tarmen og tarmkanalen (der de har en tendens til å akkumulere). Kliniske studier på chlorella antyder effekter inkludert polyklorerte dibenzodioksiner avrusning hos mennesker og andre dyr, helbredelse fra stråling i dyr  og evnen til å redusere høyt blodtrykk, lavere kolesterol, akselererer sårheling, og forbedre immunforsvaret hos mennesker.

Chlorella forsyner oss med en rekke viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer – noen av dem får vi ikke i vårt daglige kosthold. Algen inneholder imponerende mengder av blant annet vitamin C, betakaroten, vitamin B (B1, B2, B3, B6, og B12), folinsyre, vitamin E og vitamin K. Chlorella inneholder flere mineraler, som kalium, kalsium, magnesium, sink, jod og jern. Den inneholder 50 til 60% protein, nesten dobbelt så mye som i soyabønner og ca. 5-7 ganger så mye som i hvete og ris. I tillegg inneholder den 19 aminosyrer (inklusive alle essensielle fettsyrer og aminosyrer).
Beta-karoten hjelper kroppen til bl.a. å bekjempe virkningen av luftforurensninger i lungene og UV-stråleskader på huden. Vitamin A bekjemper sykdom og opprettholder et sterkt immunforsvar.

Jeg merker veldig forskjell når jeg tar disse. Jeg føler at kroppen er renere og på generell basis har jeg mindre smerter i hele kroppen. I tillegg tar jeg Hvetegress og alt er fra Pure Planet.

Jeg passer på å drikke MASSE vann, da jeg tar tabletter – fåes i pulver også.

Du får kjøpt dem på helsekosten i Norge men du sparer greit med penger hvis du bestiller fra  Iherb.

SÅ  – jeg skulle gjerne skrevet masse om alt og mer men jeg har ikke overskudd -men tror det meste er dekket her. Nå skal jeg sove;)

Infoen er hentet fra wikipedia.org og yogasenteret.no

Reklame

1 tanke om “Spirulina og Chlorella”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s