Fibromyalgi

Forbedre symptomene til FM

En bedre forståelse av fibromyalgi og de mekanismene som er involvert i kroniske smertene, hjelper forskerne å finne effektive behandlinger for det. Noen av de mest lovende linjer av forskning på dette området omfatter følgende:
Økt mosjon
Selv om fibromyalgi ofte er forbundet med tretthet noe som gjør trening vanskelig, har regelmessig mosjon vist seg å være en av de mest fordelaktige behandling for tilstanden. En ny NIAMS-støttet studie forsøker å avgjøre om økende fysisk aktivitet (det vil si å legge mer trening som å gå opp trapper istedenfor å ta heisen) hele dagen, produserer lignende fordeler for fibromyalgipasienter som å forbedre symptomer som smerte, tretthet, og ømhet. Studien undersøker også de potensielle mekanismene som fysisk aktivitet kan påvirke symptomene. Annen forskning støttet av NIAMS undersøker effekten av et 16-ukers program av en forenklet form for Tai Chi på smerte og andre tiltak som søvnkvalitet, tretthet, angst og depresjon.

NIAMS-støttet forskning undersøker også måter å hjelpe folk opprettholde nyttige treningsprogrammer. Fordi mange mennesker med fibromyalgi forbinder økt trening med økt smerte, og fordi leger og terapeuter har ofte har «tidspress» med pasientnen og dens treningsprogram. Den nye forskningen undersøker pasientenes frykt som fører dem til å unngå trening samt atferdsdata terapi for å redusere frykt og hjelpe dem å opprettholde treningen.

Bedre søvn
Forskere som støttes av NIAMS, undersøker måter å forbedre søvnen for mennesker med fibromyalgi som har søvnproblemer som vedvarer til tross for behandling med medisiner. Ett lag har observert at fibromyalgi pasienter med vedvarende søvnproblemer deler egenskaper med folk som har obstruktiv søvnapné, som kjennetegnes av pustestopp under søvn. Disse forskerne studerer hvorvidt kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP,  administreres av en maskin som øker lufttrykket i halsen for å holde den åpen under søvn) kan bedre symptomene på fibromyalgi.

Andre grupper av forskere undersøker koblingen mellom søvnforstyrrelser og kronisk smerte i fibromyalgi og studerer om atferdsterapi for «insomnia» kan forbedre fibromyalgi symptomer.

 

HUSK at alt er individuelt!:) har hentet dette fra nettsiden fmcfsme.com

Men kan skrive under på at det har mye og si for min del

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s