Fibrojonetta, Fibromyalgi, Livet

Leve med en fibropasient(me/cfs)?

Det å være pårørende til en kronisk syk person kan virkelig være krevende. Jeg vet selv at jeg er utrolig skiftende i humør, forventer at de rundt meg vet, og at jeg mange ganger kanskje forteller FOR LITE i forhold til at de skal klare å forstå meg bedre.

La oss være helt ærlige her:  De av oss med FM eller CFS / ME kan være vanskelige mennesker å forholde seg til tider. Når du føler deg spesielt tynget av husarbeid, økonomiske forhold, og omsorgsrelasjoner, en stygg kommentar eller tomme blikk hjelper ikke saken i det hele tatt. Som pårørende kan kan det være vanskelig å diskutere dine følelser med den syke personen i ditt liv, fordi det kan være vanskelig  å akseptere at følelsene dine er rettet mot situasjonen og ikke på pasienten. Det er en god idé å finne støtte fra andre steder for å komme deg gjennom dette.

Pårørendegruppen på facebook finner du HER.

Både du og din kjære vil måtte avfinne seg med endringer i livet deres. FM og CFS / ME er kroniske tilstander, og det betyr livet ditt er sannsynligvis ikke alltid være hva det var før. Det er en tøff ting å akseptere, og du trenger også tid til det.

Det er flere stadier en skal igjennom, også som pårørende.

Benektelse – En nekter å godta hva som skjer.
Anger – Følelsen av at det er ikke rettferdig eller det å være sint generelt.
Forhandlinger – Love noe hvis situasjonen blir borte.
Depresjon – Å gi opp, ikke bry hva som skjer.
Aksept – Komme til enighet med situasjonen og være klar til å gå videre.

Hvor er dere i sorgprosessen?. Hvis du føler at du har vært fast i en scene, finn noen å snakke med om det. Hvis du føler at du trenger en profesjonell rådgiver til å hjelpe deg, er det  ikke noe å skamme seg – snakk med legen din. Hvis du blir klinisk deprimert eller rett og slett ikke kan akseptere den nye situasjonen, vil du ikke gjøre noe godt for deg selv eller for den syke personen i livet ditt.

Ikke føl at du er alene i å finne løsninger. Involver syke, kjære så mye som mulig, oppfordre venner, familie, leger, prester, sosiale tjenester, forsikringsselskapet ditt og alle andre som kan være i stand til å hjelpe deg med å finne måter å få gjennom dette! Dere blir påvirket og det skal ikke legges til siden.

Håper dette var nyttig:)

Kunne aldri holdt ut uten deg<3

Reklame

1 tanke om “Leve med en fibropasient(me/cfs)?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s