Fibrojonetta

Januar starter med

Sofatjeneste;) gjør den ikke som oftest det etter juleselskaper og andre sammenkomster?

Jeg prøver alltid å lure kroppen min til å tro at etter nyttår da er du friskere. Ny start ikke sant.. Men det fungerer ikke altså. Så i år skal jeg bruke denne tiden på å akseptere at jeg ikke er den som orker 10 mil hver dag- hei jeg orker ikke 1 engang:p

Gjør det egentlig noe ? Er det galt at man prøver å gi kroppen tid til hvile.. Det føles galt ut i hodet! Jeg tror de fleste i samme situasjon skjønner dilemmaet.

Dette med hva vi vil – men ikke får til. Så blir da det store spørsmålet: hvordan skal man takle det? Til tider blir jeg sint- selv etter over 10 år med diagnosen.

Jeg savner så friheten ved ett smertefritt liv.

Men i år skal jeg virkelig jobbe med at noen ting er faktisk bare slik. Det er ikke bestandig (egentlig ganske ofte) jeg klarer en treningsøkt eller yogarunde. Eller å vaske ned huset ( når jeg blir rik skal jeg ha alt i fliser så jeg bare kan høytrykkspyle inne;)

Det er veldig ofte det ikke går. Men det jeg kan klare hver gang- er å akseptere det. Puste bedre. Gi meg selv mer «fri». Det er ekstremt vanskelig. Jeg har aldri vært noen lat person – det er de færreste av oss. Jeg forstår at de utenfor kan tenke det men det får de bare gjøre. Så man ligger veldig sjeldent «frivillig» på sofaen.

Mange ganger må man faktisk dette for hvis ikke klarer man ikke å hente seg inn igjen. Litt som hvis du brekker benet men ikke gipser det – og hver uke tråkker litt for mye på det eller tråkker feil… Da blir plutselig rehabiliteringstiden veldig mye lenger. Sånn funker det faktisk.

Idag har jeg et lite håp om å få gjort littebitt tøying. Hvis jeg orker skal jeg få unna litt av julen – litt etter litt.

Husk å ta vare på deg selv. Pust. Sov. Hvil. Le. Tren om du kan. Les en bok- eller 10. ❤

P.s til dere som tror jeg skriver syteinnlegg så må dere huske på at jeg skriver for meg og andre i samme situasjon. ❤ veldig glad for at andre også leser men mange av innleggene er for at jeg og andre skal vite vi ikke er alene 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s