Fibrojonetta

Velg dine kamper

Når man har gått lenge syk erfarer man etterhvert hvilken kamper man skal gidde å kjempe. Både mot kroppen og andre. Jeg klarer desverre ikke bestandig å la ting gå når jeg føler meg tråkket på eller at de jeg er glad i blir det. Jeg blir også veldig påpasselig når kronisk syke blir stigmatisert.

For veldig veldig mange av oss- har halve livet vært preget av smerter. Det er jo verdens lengste liste, men en av tingene som mange kanskje ikke vet og forstår… Er problemene vi har med huden! Jeg har full forståelse for at de som ikke er syke synes dette er uforståelig altså, men jeg vil dere skal tenke litt over det gang dere ser noen i annet enn olabukse.

På de værste dagene kan du godt passe på å bli skikkelig solbrent for å så dra sandpapir opp på bena dine. På hoftene der buksen strammer kan du gjerne innbille deg at du har små papirkutt som jevnlig blir dratt over med grovt sandpapir. Etter en times tid er hoftene hovne og illrøde, mens du nesten kan se varmen som stråler fra det betente stedet. Det begynner å klø og det er IKKE godt å klø hvis du er sykt solbrent!

Da ligger du i sengen på svalt sengetøy, trusa henger over gardinen da det er faktisk som å ha et fiskesnøre strammet rundt ræva ( Ja jeg bruker størrelse oversize til min ræv ja) og forsvant i panikken med å få av deg alt det brennende… vel det gikk jo ikke – for jaggu satt du der igjen med en hud fra helvete som er så sensitiv og brennende at til og med Jesus hadde spart deg for en klem.

Så når min kropp har en slik dag/ periode.. skal jeg da velge å grue meg mer til å ut fordi jeg vet jeg kommer til å ha helsikes smerter om en time? Eller kan jeg ta på meg tightsen eller joggisen min og forlate huset mitt med er smil??

Det er ikke opp til deg å dømme om jeg framstår respektabelt. Det er opp til meg. Den kampen med olabukse gidder jeg faktisk ikke bruke tid på når jeg vet at det vil gi meg et helvete. I bunn og grunn er det det indre av deg som teller – og det viktigste er vel å ha god hygiene og påta seg et smil uansett hvilken dag man har? 😊

Heia onepiece ❤

Reklame

2 tanker om “Velg dine kamper”

  1. Så godt skrivet.Jeg er så enig med deg.Jeg er takknemlig for hver gang du skriver om forskjellige ting på din blogg og at du i tillegg oversetter det som står på engelsk.Du er en tøff dame som står på og samtidig tar godt vare på familie som også har sine sykdommer.Jeg ønsker deg og din familie alt godt.Tusen takk for at jeg kan følge deg og samtidig lære mer hvordan firbromyalgi er.Den har så mange skit symptomer og det er en fæl sykdom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s