Fibrojonetta

Du er ikke flink nok til å være syk..

Her om dagen så jeg en diskusjon ang dette med kroniske muskelsykdommer. Jeg lever egentlig «greit» med at jeg ikke fikk den starten jeg ville å at jeg ikke bidrar like mye til samfunnet som mange andre, men en påstand jeg gjerne vil få lagt død med en gang er:

Dere ( såkalte selvutnevnte syke)vet jo ikke hvordan det er å jobbe engang. Dere sitter på ræva å syter.

Da skal jeg forklare deg en ting kjære medmenneske: kjenner du noen som sliter med kronisk sykdom som har sittet på skinka fra de ble født til de ble syke? Kjenner du virkelig noen som ikke har kjempet en eneste kamp her i livet eller oppnådd noe fantastisk?

Da er nok du den eneste. ALLE jeg kjenner inkludert meg selv har alle jobbet hardt i livet. Jeg kan bare snakke for meg selv men jeg vet at ca 70 % av personer med fibromyalgi hadde eks toppkarakterer på skolen, ved siden av å mestre en eller flere idretter. Vi jobbet etter skoletid, vi var sosiale, vi leste ræva av oss og vi var faktisk fantastiske. Vi var toppspillere, dansere, sangere osv.
Selv har jeg ingen barn men nok 70% har også fått fram fantastisk flotte barn med masse integritet og personlighet. De har jobbet ræva av seg for at barna skal ha et godt liv selv om foreldrene er syke.

De fleste av oss hadde kommet inn på NTNU uten å blunke og vi hadde Vært toppsjefer hele gjengen. Ja for så flinke og ressurssterke  er vi. Desverre har vi en funksjonshemning som stoppet oss i prosessen. Vi har alle plukka søppel og hatt drittjobber, vi betaler skatt på lik linje som deg.

Nå skal jeg Være litt barnslig men vet du : du er ikke flink nok til å være syk!

Du vet faktisk ingenting om hvordan man må ta valg å kjempe i livet fordi du har ikke trengt det- eneste problemet ditt er at du er lei av å jobbe med noe du ikke liker. Du er lei av at jeg får prøve så uendelig mye mer i livet fordi jeg måtte bli åpen nok til å tenke andre veier og se nye muligheter. Jeg kunne blitt som deg; bitter å grinete eller hoppe på en ny vei.

Ellers er det uendelig mange flotte mennesker her i verden som skulle hatt millionårslønn bare fordi de er som de er uansett jobb.

image

Fibrojonetta for Android

Reklame

1 tanke om “Du er ikke flink nok til å være syk..”

  1. Hei!
    Jeg tror ikke dem som slenger ut slike kommentarer vet hvordan det er og måtte velge mellom jobbe 100%; og så være ubrukelig for samboer og barn resten av tiden, eller jobbe mindre, og ha mulighet og energi til og ta vare på dem du er glad i. Men det er jo flott at dem har det så bra, bare så synd dem ikke har vett til og holde kjeft når det er ting dem ikke kan noen verdens ting om.

    Fin blogg forresten. Og jeg liker ikke blogg engang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s