Fibrojonetta

Endelig – et lys!

Hei alle sammen. Nå er det en god stund siden jeg har blogget men det har sine grunner. Jeg har det veldig fint om dagen! Jeg er så heldig!

Kan jo fortelle litt om hvor jeg er nå: jeg er på rehabiliteringsprogram?, i allefall som innebærer trening og teori 3 dager i uken. Vi kan velge mellom yoga, spinning, styrke og så har vi hallsport. Badminton er ganske kult! 

Her for noen dager siden så jeg en kommentar som var: Hvis du kan trene så har du ikke fibromyalgi!» Og det første jeg tenker er at slike mennesker trenger faktisk støtte og hjelp til å forstå hva sykdommen egentlig går ut på og hvor individuell den er! Jeg er heldig.. jeg kan trene… Noe flere seriøst burde prøvd… Viste du at trening kan ha bedre eller like bra effekt på kroppen som 10 mg morfin??!? Det er ganske sykt.. positivt sykt. 

Jeg er egentlig ett levende eksempel på at trening kan gjøre deg bedre! Nei jeg er ikke frisk og jeg har ikke det som mål heller. MEN jeg kan gjøre hverdagen min BEDRE med de sykdommene jeg har! Jeg kan prøve å fungere som menneske selv med fibromyalgi og depresjoner… Og jeg kan klare det. Jeg vet jeg vil klare det…

Du må ha troen på at DU kan endre livet ditt – for det kan du.

Hverdagen min er ikke «lettere» i den forstand da jeg er sengeliggende når jeg kommer hjem fra trening til utpå kvelden. Jeg har mye smerter til tider – men ikke noe som dreper meg. Jeg kan sikkert dra fram endel negativt og sliit men det skal jeg ikke.. Jeg skal fortelle dere hva jeg faktisk har klart!

 1. Jeg har sluttet å røyke! (9 dagen and still going strong)
 2. Jeg har møtt opp på alle avtaler og aktiviteter!
 3. Jeg har gjennomført alle treningene (med en liten pause til tider)
 4. Jeg har syklet 40 MINUTTER på spinningtime!
 5. Jeg er STØL:D noe som er helt fantastisk, å kjenne at musklene fungerer.
 6. Jeg er blidere;)
 7. Jeg har mer energi, når jeg først har den

Hver eneste kveld og dag må jeg motivere meg selv – for det frister sååå å si jeg ikke orker eller er syk. Men jeg vet at JEG må ta grep her, det hjelper ikke om andre prøver for meg. Det er JEG som må endre tankegang, JEG som må trene og JEG som må sette grenser.

 

Shit happens og shit kommer til å happens igjen!;) Jeg kommer kanskje til å fly på noen smeller, men hvordan vet man det om man ikke prøver? 

Jeg er veldig til å tenke at det har jeg prøvd før å det fungerte ikke så da funker det ikke nå. Jeg kommer til å få vondt, osv osv. Men da får jeg prøve den tingen med litt forandringer…

Det må være muligheter for meg og dere, for andre klarer det jo! Jeg er så glad og stolt og jeg er forbanna flink! Og jeg skal heller gå på en smell – for denne følelsen er verdt det. ❤

Jeg er så heldig som har et supert team i ryggen og venner og familie som hjelper alt de kan<3 og ikke minst kjæresten min som stiller opp og elsker meg for den shiiiitkjærringa jeg kan være;)

prøv…. og bli overrasket<3 Å ikke ta dette ille opp, for det ekke noe hokus pokus frisk – langt ifra! Men det er ett bedre liv;)

Bilde

Reklame

7 tanker om “Endelig – et lys!”

 1. Hei,jeg er en dame på 39,som nettopp har fått diagnosen FM. Akkurat ferdig med ett opphols på Vikersund Kurbad,som jeg kan anbefale. der trente vi hver dag, hadde turgåing,trenineg med fysioterapaut i varmt basseng,fysio terapaut timer,og trening på apparater. dette gjorde meg veldig godt. var der borte i 3 1/2 uke. Nå vet jeg hva jeg kan og ikke kan gjøre,så jeg klarer å holde smertene nogenlunde i sjakk.

 2. Hei:)
  Kan man spørre hvor du er på rehabilitering? Bor i Nord Norge og det er ikke akkurat så mye å velge i her, vanvittig lang ventetid er det og.

  1. Hei:-) jeg er på et lokalt opplegg i Grenland. Men du kan jo søkes inn i hele Norge på de forskjellige rehabiliteringsplassene 🙂 har hørt at vikersund, Jeløy og skogli er bra.:-)

   1. Legen min nevnte fibro for meg første gang i 1990, en slik diagnose ville jeg ikke ha fordi det den gang var en sekkepost for kvinner man ikke fant ut av. Jeg ville han skulle finne noe jeg kunne bli frisk av 🙂 Jeg var på Jeløy i 2007, og var ikke fornøyd, men håper de har blitt bedre. De tok ikke hensyn til mine forskyvninger i ryggen , og på en av turene vi måtte gå hver morgen kl 7 eller 7.30 ble jeg liggende igjen i snøen fordi jeg falt. De andre var foran meg i løypa og personen fra Jeløy var den som gikk først. En av damene reiste hjem tidlig i oppholdet. Flere slet med forstoppelse da de på Jeløy kun fokuserer på vegetarmat , som var en stor overgang for de fleste. Vi var også mange som måtte dele wc og dusj. Det jeg syns var flott ved oppholdet var å treffe andre i samme situasjon. Dessuten likte jeg fokuset på tøying. Men det er ikke like lett å huske at man skal tøye 5 min hver time i det daglige livet. Godt å høre at andre har hatt fine opphold andre steder.

 3. Hei på deg! Så flott å høre at du tar noen store skritt i retning av en bedre hverdag:) Du har god grunn til å være kjempefornøyd, både med deg selv og fremskrittene. Så flink du er!! Gleder meg til å høre mer om dette:) klem til deg

 4. Så godt innlegg du har skrevet. Sånne tegn på fremgang og bedre helse gjør en likesinnet så glad. Det nytter å trene. Nå skal jeg i hvertfall starte med svømminga mi igjen. Må bare si tusen takk, fibrojonetta. Stor klem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s