Fibrojonetta

Min framgang.

Hei alle sammen.

Tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan jeg har kommet hit idag – jeg er SÅ mye bedre – og ingenting føles mer fantastisk! Når det er sagt, har man jo perioder så ikke tro jeg er kurert av noe helligvann og superpiller enda…:)

Jeg nevnte i ett tidligere innlegg at jeg tar ting for ting. Fibromyalgi er en veldig omfattende plage, og tar jo alt den kan angripe. Så jeg tenkte at jeg skulle prøve å ta tak i  ett og ett problemområde – og takk for at jeg valgte det. 

Siden jeg fikk diagnosen så har jeg ikke fått noe spesiel oppfølging – annet enn : gå tur i skogen! jaja veeel det funker ikke helt slik. At man trenger bevegelse og frisk luft – ja det er klart – det bedrer hverdagen for de fleste. Men det er desverre ikke så enkelt med fibromyalgi. 

Jeg har jo trent litt igjen – ikke tilbake på topp som jeg var meeen bedre enn å være sengeliggende – så jeg er fornøyd:) Jeg har vært på ett rehablignende opplegg her hjemme som virkelig har hjulpet meg videre.

Det er fokus på kropp, sinn og ikke minst muskler! Må også bare pointe ut at ALL smerte er REEL smerte! Vi kan ikke sammenligne oss som mennesker – så vondt for meg er kanskje ikke det for deg og omvendt.

Jeg startet med å dra til fysioterapi pga skuldrene. Tenkte at dette er ett stort problem – men var veldig usikker på om det kunne gjøre noe — da jeg noen ganger følte at fibro hadde bare overtatt kroppen og at ikke noe fungerte av seg selv lenger. Vel, jeg tok feil! Etter 2 behandlinger og litt manipulasjon (knekk og knak) fikk jeg noen øvelser jeg skulle gjøre hjemme. Sånne som du helst gjør alene da det ser ufattelig dumt ut!;) Mens jeg skriver dette så sitter jeg å smiler rett og slett – for jeg har aldri vært så bra der som jeg er nå..

Men i lengden holder ikke dette –  da muskulære plager «sprer» seg fort, så man må ta flere områder om det skal funke. 

Så jeg fikk en time hos en annen fysioterapeut (bare for å se hva de sa). Fortalte at jeg slet med tung pust, brystsmerter og generelt øvre rygg. Hun trykket på 5 punkter (rygg, hofte, utside skulderblad, skulder og nakke). Ja tenkte jeg.. og holdt på å dø av smerte! Ja dette ekke rart sier hun, for alle de musklene du har vondt i kobles på en måte sammen – og når du sitter med skuldrene festet i ørene og ikke puster riktig – så er dette konsekvensen.

Jaaa, da fikk jeg nye tøyeøvelser og gjøre samt at jeg gjør litt yoga…

og vet dere? Jeg er sååååå mye bedre. Jeg har egentlig lyst til å grine litt nå.. For jeg føler meg åpen og fri og jeg bare håper at dette skal gå enda mer framover.<3 

Jeg skulle ønske alle fikk samme forandring som meg – mange tenker sikkert at jamen da har du ikke fibro. Vel jeg sa ikke at søvnen, depresjonen, eller generellt mye vondt ble bra – men jeg er BEDRE:D og jeg elsker det!

ikke gi opp, prøv nye ting – prioriter deg selv! Det skal jeg og jeg stikker på ferie i juni – briste eller bære!:) 

Derfor er det også litt lite blogging om dagen da jeg egentlig bare nyter det å være littebitt tilnærmet normal for en stund og ikke lese eller se noe om sykdom<3

Så smil, le, ha det gøy og lev – det skal jeg:)

 

 

Bilde

Reklame

8 tanker om “Min framgang.”

 1. Hei 🙂
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver!
  Etter en lang høst med så mye smerte og nærmest total funksjons hemming… tok jeg rev i seilene 😀 Jeg begynte med yoga, på Livegym.no helt på mine premisser og det skal sies at de første ukene var et h… men sta som jeg er og tro mot meg selv- så kan jeg nå fortelle at jeg er tilbake i arbeid igjen, redusert riktignok, men DET GÅR FREMOVER! I tillegg har jeg vært drukket mengder med vann og sitron, frisk sitronskive i vannet, ikke en vanndråpe uten sitron, enten det er på vannflaske eller i glasset… og etter bare dager med dette ble stivheten man kjenner etter å ha sittet, og nærmest må brekke seg opp… steg for steg…. er borte! Hurra!! jeg kan bevege meg normalt igjen- det skal sies at det fremdeles er dager, der jeg bare må hvile… men har virkelig kommet meg tilbake til livet igjen!!!

  Så derfor alle dere der ute, prioriter dere selv, begynn i det små, prøv nye ting, det nytter! Yoga har gjort underverker, og det med sitron har med syre og base i maten… det har funket for meg!

  HA en fiiin uke videre! og herlig at du skal på ferie i juni!!
  Klem fra Wenche

 2. så flott! Nyt det, og fortsett med det som funker for deg 🙂
  Klart at det ikke er bra med altfor mye fokus på smerter og andres lidelser.. noen ganger er det best å bare være seg
  selv og akkurat nå. Ikke bruke for mye tid på å lese om diagnoser og høre på andres plager.
  ..lett for å falle tilbake da:)

  Nyt de gode dagene 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s