Fibrojonetta

Alternativ behandling eller bare tid til deg selv?

Da det er mye diskusjon i media for tiden ang alternativ behandling og hvorvidt dette fungerer har jeg gjort meg noen få tanker.

Jeg skal ikke skrive så mye om alternativ behandling da en annen blogger har laget ett supert innlegg om dette HER.

Man hører jevnt og trutt om personer som blir bedre av feks. healing osv. Jeg vil påpeke at jeg IKKE fastslår at dette ikke fungerer. Det kan godt være!

(healing er KUN brukt som eksempel her)

Men i de fleste tilfeller ved alternativ behandling så foregår det på lignende måte: Du skal slappe av, puste rolig og gjerne ligge en stund. Du skal klarne hodet og hvile godt…..

Har du noen gang prøvd dette hjemme?!? Uten at noen forteller deg at du skal gjøre det, og at de kan hjelpe deg til et bedre liv? Jeg opplever mennesker som sier : å nå er jeg myyye bedre, kroppen er veldig avslappet. SELVFØLGELIG er den det, du har jo endelig tatt deg tid til å hvile riktig!

Halvparten av oss mennesker puster feil, det er ikke lang unna i alle fall. Selv hadde jeg større problemer enn jeg trodde med pustemuskelen. Jeg gikk til fysioterapi og ble mye bedre. Fordi jeg skjønte at jeg må ta hensyn til at den muskelen faktisk SKAL brukes og jeg måtte TENKE når jeg pustet. Idag er jeg mye bedre og jeg kan faktisk få meg selv inn i en goood avslapning – kun ved å puste og kjenne på musklene mine. Men dette er ikke magi! Dette er ren faktakunnskap om kroppen vår.

Jeg synes vi mennesker er for dårlige på å ta tak i oss selv og faktisk kjenne på disse problemene, og istede løper til behandlere for å få hjelp. Jeg skjønner hvorfor! Og jeg støtter dere, jeg har selv gjort det.

Men er det ikke litt viktig å få innsyn i oss selv, og kroppen vår? Å vite at du faktisk kan klare å bli bedre uten å blakke hele lommeboka?

Jeg vil igjen pressisere at jeg ikke mener å henge ut hverken behandlere eller brukere her! Men hvem får ikke god effekt av å hvile godt i 15 min?

Jeg kom nylig hjem fra en nydelig tur til Egypt – der vi tok massasje. Vi fikk kokos og sjokoladeskrubb og jeg husker ikke alt det skulle hjelpe mot – men det var mye. Men den massasjen var noe av det beste jeg har hatt på lenge. Samme med fysioterapi, og psykomotorisk.

Så hvorfor skal jeg betale 500-1000 kroner for å puste og hvile når jeg kan gjøre det OG yoga hjemme?

Det blir sikkert litt reaksjoner på dette innlegget men jeg har sett meg lei på humbug og blabla. Som kronisk syk blir man tilbudt mye!

Men jeg garanterer deg at om du prøver å hvile godt, evnt meditere – vil du få ganske lik effekt som du får hos mange alternativbehandlere.

Jeg kjenner selv mennesker som driver med dette og jeg tror på dem, men det har desverre blitt for mye – og det er begrenset hva dette kan hjelpe for mener jeg. Men husk dette er MIN mening.<3

Reklame

1 tanke om “Alternativ behandling eller bare tid til deg selv?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s